fbpx

NON-ABLATÍV BŐRGYÓGYÁSZATI-ESZTÉTIKAI LÉZERES KEZELÉSEK

Többéves lézeres tapasztalattal a legjobb eredmény érdekében

Az orvosi és esztétikai lézeres kezeléseket a bőrgyógyászat területén kezdték el először alkalmazni. A lézeres kezelésekben az elmúlt években nagy jártasságot szerzett, tapasztalt bőrgyógyász szakorvosunknak köszönhetően a beavatkozások biztonságos, hatékony és gyors eredményt garantálnak. A kezeléseket innovatív, vezető európai és amerikai gyártók (Deka, Cynosure) nagyteljesítményű, rendkívül hatékony készülékeivel végezzük, melyek az egészségügyben alkalmazott legszigorúbb minőségi tanúsítvánnyal és a világon a legmagasabb szintű garanciával rendelkeznek.

Bőrfiatalítás (NON-ABLATÍV)

A lézeres bőrfiatalítás a legmodernebb technikák egyike. A kor előrehaladtával a genetikai tényezők, a környezeti hatások és a napsugárzás hatására az arcon, a nyakon, a dekoltázson és kézfejeken a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik, pigmentfoltok, szarusodási zavarok, értágulatok és ráncok jelennek meg. Intézetünkben a non-ablatív bőrfiatalító kezelést a Cynosure Elite+ lézergéppel, Nd:YAG lézerfénnyel végezzük.

Seprűvéna kezelés

Tartós megoldás a hibátlan, esztétikus bőrért. A különböző esztétikai érelváltozások kezelése ma már nem jelent problémát. A seprűvénák 1-2, max. 3 mm átmérőjű, finom, kékes, seprűszerű erecskék, melyek főleg a combokon és a vádlik felett jelentkeznek, rendszerint egy kissé tágabb, központi véna köré rendeződve. Funkcionális zavart nem okoznak, esztétikailag azonban nagyon zavaróak lehetnek.

Rosacea kezelés

Eltűntetjük az arc vörös értágulatait. A rozácea betegség elnevezése (rózsaszerű) a fő bőrtünetre, az arcbőr vörös értágulatos elváltozására utal. Gyakori az előfordulása, kialakulásában az egyéni hajlamnak, örökletes tényezőknek nagy szerepe van. Az első tünetek rendszerint már fiatal korban kezdődnek, időszakosan fellépő arcvörösség és duzzanat formájában, de a betegek zömmel csak 40-50 éves kor körül, előrehaladottabb stádiumban (borvirág) keresik fel az orvost. A rozácea ugyanis egy idült, egyre rosszabbodó, jellegzetesen hullámzó lefolyású betegség.

Angioma (éranyajegy) kezelés

Az angioma (éranyajegy) élénkpiros, vörös színű, 1-3 mm átmérőjű, a környezetéből kiemelkedő, éles határvonallal rendelkező bőrnövedék. Az érdaganatok jóindulatú, ártalmatlan elváltozások, melyek leggyakrabban a törzsön, de más testrészen is kialakulhatnak. Angioma már születéskor is jelen lehet. Az életkor előrehaladtával számuk és méretük is növekedhet, különösen genetikai hajlam, hormonális hatás, egyes gyógyszerek, vagy akár terhesség következtében.

Pigmentfolt kezelés

Pigmentfoltok, májfoltok az arc, nyak, dekoltázs területén és a kézfejek bőrén alakulhatnak ki leggyakrabban. Oka a bőr pigmentanyagának, a melaninnak körülírt helyen történő felhalmozódása. Kialakulásában genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, egyes belső szervi betegségeknek, gyulladásos bőrbetegségeknek, fényérzékenyítő kozmetikumok használatának van leggyakrabban szerepe. Közvetlen kiváltó oka azonban a napsugárzás UV tartománya. 

Akne kezelés

A faggyútermelés fokozódása, a faggyúmirigyek kivezetőcsöveinek elzáródása gyulladásos váladékkal telt göbök kialakulásához vezethet. A hagyományos antibiotikus és helyi fertőtlenítő kezelések hiányában a lézer- és fényterápiás készülékek hatékony lehetőséget biztosítanak a gyógyulásra. A tünetek jellegétől és súlyosságától függően IPL és lézerkészülék is rendelkezésünkre áll, melyek segítségével a kórokozókat elpusztítva a faggyúmirigyek váladéktermelése csökkenthető, a tüneteket súlyosbító gyulladás megszüntethető.

Mi a kezelés eredménye?
A gyulladás csökkenésével a pattanásképződés mérséklődik.

Fájdalomérzet: Fájdalommentes.

Körömgomba kezelés

A bőrmegújulás szolgálatában. A körömgombásodás Európában igazi népbetegség, mely az esztétikai problémán túl idővel fájdalmat, rendellenes növekedést okoz, továbbá jelentősen ronthatja az életminőséget és kiindulási forrása lehet számos súlyos betegségnek. Jellemzően a körömlemez megvastagodik, alatta sárgás szarutömeg halmozódik fel, a köröm töredezetté válik.

Stria kezelése

Fájdalommentes, megbízható, gyors. A stria megjelenése a bőr felületén igen zavaró lehet, sok ember életében komoly esztétikai problémát okozhat. Megjelenésük oka az, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud ugyanolyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, így repedezni kezd, majd végül elszakad. A bőr feszülésének irányában csíkok alakulnak ki, melyek kezdetben lila-vörös színűek, majd később fehérré válnak. Központunkban lehetőség van kétféle lézeres frekvenciával is kezelni a problémás területet. Az első beavatkozás előtt javasolt bőrgyógyász főorvosunkkal konzultálni, hogy a leghatékonyabb eljárást alkalmazzuk a panasz megszüntetésére.

Hegkezelés

A mélyebb szöveteket is érintő sérülések (pl. baleset, vagy akné) következtében hegesedés alakul ki. A sérülést követően a szervezet regenerációs és reparációs folyamatai azonnal beindulnak. A heg az első fél – 1 évben vöröses színű és akár enyhén kiemelkedő is lehet, majd lassan kifehéredik és össze is húzódik. A hegképződés természetes folyamat eredménye, mely hosszú időszak, egyes hegek még évek múlva is „mozognak”, változnak. A „normális” heget nem kell kezelni. A hegek kezelése akkor szükséges, ha esztétikailag vagy funkcionálisan zavaróak, vagy ha panaszt okoznak, pl. viszketnek vagy fájnak.

Gyakran ismételt kérdések

Általánosságban elmondható, hogy a lézeres kezelések után tilos a napozás, a kezelt bőrfelületet szigorúan védeni kell a naptól. Különösen igaz ez a pigmentfolt kezelésre, és az érkezelésekre, így a seprűvéna, rozacea, angioma (éranyajegy) kezelésre. A beavatkozások után 6 hétig kerülni kell a napfényt, és az arcon a legerősebb, 50 faktoros, érzékeny bőrűeknek extra erős napvédő használata javasolt. Ajánlott kiegészítő napfényvédő termékek: Uriage Bariésun termékcsalád, Uriage Dépiderm krém SPF50 Barna foltok ellen, Uriage Dépiderm kézkrém SPF15 Barna foltok ellen, Uriage Roséliane CC krém SPF30, Uriage Hyséac 3-Regul Színezett krém SPF30, Uriage AgeProtect Ránctalanító fluid SPF30, Uriage AgeProtect Ránctalanító krém SPF30 Teoxane Advanced Perfecting Shield SPF30 CC krém, Teoxane Re(Cover) Complexion alapozó SPF50 A ruhával fedett testrészek, testtájékok kezelése, illetve szőrtelenítése, továbbá a körömgomba kezelés egész évben folytatható.
A kezelendő bőrfelületről a kozmetikumokat (sminket, krémeket, körömlakkot) el kell távolítani. 
Jellemzően csekély vagy enyhe fájdalommal járnak, csipkedő, néha picit égető érzéshez hasonlítható leginkább. Lézerkészülékeink hideglevegős kontakthűtést biztosítanak a kezelés közben, így minimálisra csökken a fájdalomérzet. A folyamatos hűtés mellett lidocainos fájdalomcsillapító krém és hűtőzselé is rendelkezésre áll.
Mivel központunkban non-ablatív (a bőr felületén sérülést nem okozó) lézerkezeléseket végzünk, a kezelés után egyből vissza lehet térni a mindennapi tevékenységhez.

A szeptembertől májusig tartó időszak a legideálisabb időzítés a lézeres kezelések elvégzéséhez a nap károsító hatása miatt. A ruhával fedett testrészek, testtájékok kezelése, illetve szőrtelenítése, továbbá a körömgomba kezelés egész évben folytatható.

A Lumena bőrgyógyászának javaslata: Uriage Bariésun termékcsalád, továbbá az AGE Protect, Depiderm, Hyséac, Roséliane és Termál családok fényvédőt tartalmazó készítményei.Érzékeny bőrűek számára az Uriage Bariésun 100 extra erős fényvédőt ajánljuk. A TEOXANE kozmetikumok közül az Advanced Perfecting Shield SPF 30 CC krém, és a Re(Cover) Complexion alapozó SPF 50 tartalmaz fényvédőt.
Gyermek lézeres kezelése kerülendő. Szőrtelenítés ideálisan már lezajlott serdülőkor után javasolt, leghamarabb 16-17 éves korú fiatalok esetében. Makacs, zavaró, nehezen, vagy nem gyógyuló éranyajegyek, érelváltozások, csillaganyajegyek kezelhetők szülői kérésre gyermek esetén is. Hegkezelés gyermekeknél nem végezhető. 18 éves kor alatti gyermek esetén szülői beleegyező, vagy szülő jelenléte szükséges.
Bár a lézerkezelésnek nincs magzatkárosító hatása, a szakmai protokoll szerint terhesség alatt nem végzünk lézeres beavatkozást.

Lumena Lézerközpont

BTL EMSELLA intim egészségmegőrző és inkontinencia kezelés Győrben

BTL EMSELLA intim egészségmegőrző és inkontinencia kezelés Győrben, kizárólag a Lumena Lézerközpontban! A kezeléssorozat május 15. és június 30. között kedvezményes áron vehető igénybe. Ne hagyja ki a lehetőséget, próbálja ki az urológusok és nőgyógyászok által javasolt terápia első kezelését most díjmentesen!