fbpx

NST - MAGZATI SZÍVFREKVENCIA vizsgálat

Időtartam

30 perc

FOGLALJA LE IDŐPONTJÁT KÉNYELMESEN, ONLINE

Törekszünk arra, hogy rendelőnkben teljeskörű szolgáltatást kínáljunk a várandós hölgyek számára, így magzati szívfrekvencia vizsgálatra is várjuk a kismamákat kényelmes, biztonságos, meghitt környezetben, várakozás nélkül.
A CTG a Cardiotokográfia szó rövidítése. Egy olyan vizsgálat megnevezése, melynek során egy készülék segítségével a magzat szívfrekvenciáját regisztráljuk az idő függvényében. Már az alapvető élettani folyamatok is a keringés számára terhelést jelentenek. A légzőmozgások, evés, rágás, helyzetváltoztatás stb. is fokozott mennyiségű vért igényelnek.  A terhelés hatására növekvő vérigényt egészséges felnőtt szervezet kétféle módon tudja biztosítani. Elsődlegesen a szív összehúzódásának az ereje növekszik, így változatlan pulzusszám mellett a szív nagyobb mennyiségű vért pumpál a keringésbe. Csak a terhelés további növekedése esetén fog a pulzusszám is növekedni. Ezzel szemben a magzatnál csak a szívfrekvencia szerinti szabályozás működik még. Így a CTG segítségével közvetett módon a magzati keringés aktuális állapotát, tartalékát tudjuk vizsgálni, és lehetőség nyílik a magzat méhen belüli jóllétének a megítélésére. Ha a CTG-t a várandós nyugalmi helyzetében végezzük, a lehető legkisebb fizikai terhelés mellett, a vizsgálatot NST-nek hívjuk, mely a Non Stress Test angol szavak rövidítése.
Play Video
A vizsgálatot a terhesség 37-38. hetétől javasolt hetente elvégezni, a terminus napjától (betöltött 40. hét) pedig kétnaponta. A kapott eredményt maximálisan 10 ponttal értékeljük. Ha 9-es vagy 10-es eredmény születik, a vizsgálat negatív. 8-as eredmény esetén általában ismétlést szoktunk javasolni. 7, vagy annál rosszabb eredmény esetén további vizsgálat, vagy a várandósság terminálása javasolt. Az NST, vagy a CTG görbe értékelése minden esetben szülész szakorvos feladata.
Rendelőnkben hétfőtől csütörtökig három szülész-nőgyógyász és egy tapasztalt szülésznő-asszisztens segíti a vizsgálatot és az eredmény kiértékelését. 
Exklúzív, modern környezet

Exklúzív, modern környezet

Gyakran ismételt kérdések

Kapcsolat oldalunkon megadott bármely elérhetőségünkön állunk szíves rendelkezésére.

Lehetősége van időpontját kényelmesen, gyorsan, online lefoglalni ide kattintva funkciónkra.

A kezelések árait az Árak menüpontban találja. Ahol -tól – ig árat lát, ott a kezelés pontos árát a kezelendő felület kiterjedése és állapota alapján egy személyes konzultáció során, vagy a kezelés elvégzése előtt tudjuk konkretizálni.
Aktuális kedvezményekkel, csomagajánlatokkal, akciókkal kapcsolatban, kérjük, érdeklődjön recepciónkon.

Rendelőnk közelében több parkolási lehetőség is a rendelkezésére áll. A belvárosi piac területén a legkedvezőbb a parkolás, itt 150 Ft / óra vagy 600 Ft / nap a parkolási díj. További információ a kapcsolat oldalunkon.