Pigmentfolt kezelés

Időtartam

15-20 perc

Szükséges kezelések

1-3 kezelés

kezelések gyakorisága

4-6 hetente

Videó lejátszása

FOGLALJA LE IDŐPONTJÁT KÉNYELMESEN, ONLINE

Pigmentfoltok, májfoltok az arc, nyak, dekoltázs területén és a kézfejek bőrén alakulhatnak ki leggyakrabban. Oka a bőr pigmentanyagának, a melaninnak körülírt helyen történő felhalmozódása. Kialakulásában genetikai tényezőknek, hormonális változásoknak, egyes belső szervi betegségeknek, gyulladásos bőrbetegségeknek, fényérzékenyítő kozmetikumok használatának van leggyakrabban szerepe. Közvetlen kiváltó oka azonban a napsugárzás UV tartománya. A kezelés alapja, hogy az lézer fénye a melaninban szelektíven nyelődik el, annak szerkezetét megbontja, a szétesett részecskéket pedig a fehér vérsejtek eltakarítják. 

Az arc és a kézfej bőrfelszínén lévő kisebb pigmentfoltok kezelése Cynosure Elite+ készülékkel, Alexandrit lézerrel történik. A kiterjedtebb, nagyobb foltok is jelentősen halványíthatóak IPL kezeléssel. Már egy kezelés is hatásos lehet, de általában kúraszerű kezelés szükséges. A pigment-foltosodásra hajlamos pácienseknek egész életükben fokozottan ügyelni kell a napfény védelemre, így januártól decemberig 30-50 faktoros fényvédő használata javasolt.

A kezelés eredménye: a kezelt pigmentfoltok átmeneti megsötétedés után néhány nap alatt lehámlanak és eltűnnek, vagy jelentősen halványulnak.

Fájdalomérzet: minimális

Kezelés utáni teendők: a beavatkozás után 4-5 napig kerülni kell a forró fürdőt, testedzést, masszázst. Egy hónapig magas faktorszámú napvédő használata javasolt, továbbá védeni kell a kezelt felületet a napfénytől.

teoxiane (1)

Javasolt kiegészítő termékek

Uriage Depiderm termékcsalád, Teoxane RHA x VCIP bőrkiegyenlítő, pigmenthalványító szérum, Uriage fényvédők

Exklúzív, modern környezet

Exklúzív, modern környezet

Gyakran ismételt kérdések

Közvetlenül a beavatkozás után két héten keresztül kompressziós harisnya vagy fásli viselése javasolt, továbbá 4-5 napig kerülendő a szauna, masszázs és a testedzés. Kb. 6 hétig védeni kell a kezelt felületet a napfénytől és szolárium használata is ellenjavallt.

Kérjük, ha lehetséges, hozzon magával kompressziós harisnyát / zoknit, vagy elasztikus fáslit, melyet a kezelés után kb. 2 hétig javasolt viselni. A kezelendő bőrfelületen kérjük, ne használjon testápolót.

A kezelés jellemzően nem jár nagy fájdalommal, csipkedő, néha picit égető érzéshez hasonlítható leginkább. Lézerkészülékeink hideglevegős kontakthűtést biztosítanak a kezelés közben, így minimalizálható a fájdalomérzet. A folyamatos hűtés mellett lidocainos fájdalomcsillapító krém és hűtőzselé is rendelkezésre áll.

Mivel központunkban non-ablatív (a bőr felületén sérülést nem okozó) lézerkezeléseket végzünk, a kezelés után egyből vissza lehet térni a mindennapi tevékenységhez.
A szeptembertől májusig tartó időszak a legideálisabb időzítés a lézeres kezelések elvégzéséhez a nap károsító hatása miatt. A ruhával fedett testrészek, testtájékok kezelése, illetve szőrtelenítése, továbbá a körömgomba kezelés egész évben folytatható.
Gyermek lézeres kezelése kerülendő. Szőrtelenítés ideálisan már lezajlott serdülőkor után javasolt, leghamarabb 16-17 éves korú fiatalok esetében. Makacs, zavaró, nehezen, vagy nem gyógyuló éranyajegyek, érelváltozások, csillaganyajegyek kezelhetők szülői kérésre gyermek esetén is. Hegkezelés gyermekeknél nem végezhető. 18 éves kor alatti gyermek esetén szülői beleegyező, vagy szülő jelenléte szükséges.
Bár a lézerkezelésnek nincs magzatkárosító hatása, a szakmai protokoll szerint terhesség alatt nem végzünk lézeres beavatkozást.
A beavatkozás után kiemelten fontos a folyamatos fényvédelem.

Kapcsolat oldalunkon megadott bármely elérhetőségünkön állunk szíves rendelkezésére.

Lehetősége van időpontját kényelmesen, gyorsan, online lefoglalni ide kattintva funkciónkra.

A kezelések árait az Árak menüpontban találja. Ahol -tól – ig árat lát, ott a kezelés pontos árát a kezelendő felület kiterjedése és állapota alapján egy személyes konzultáció során, vagy a kezelés elvégzése előtt tudjuk konkretizálni.
Aktuális kedvezményekkel, csomagajánlatokkal, akciókkal kapcsolatban, kérjük, érdeklődjön recepciónkon.

Rendelőnk közelében több parkolási lehetőség is a rendelkezésére áll. A belvárosi piac területén a legkedvezőbb a parkolás, itt 50 Ft / óra vagy 200 Ft / nap a parkolási díj. További információ a kapcsolat oldalunkon.