fbpx

“Supermodel look”

Arcszobrászat hyaluronsavas arckontúrozással, avagy „supermodel look”

A bőrön megjelenő ráncok mellett az arc teltségének és alakjának elvesztése is komoly gondot okoz. Tudjuk, hogy a hyaluronsav az egyik legfontosabb anyag, amely a bőr öregedésének megelőzéséhez szükséges, mivel ez adja a bőr dússágát és rugalmasságát. Sajnos az életkor előrehaladtával a hyaluronsav természetes termelése drámaian csökken.

Ugyanakkor az öregedéssel, a családi hajlamokkal és az anyagcserével kapcsolatos egyéb hatások is az arc nem kívánt átalakulásához vezet. Az egyik ilyen hatás a természetes zsírvesztés az arc olyan területeiről, mint a pofagumó, az állcsúcs és az állkapocs környéke. Az arc zsírtartalmának elvesztése az öregedés természetes, nemkívánatos hatása, valamint a koponya csontjainak „visszaszívódása”, ami a csontos kiemelkedések elvesztéséhez vezet. Ezek a hatások azt eredményezik, hogy az arc hosszabbá és férfiasabbá válik, miközben elvesztik a természetes „görbületeit” azaz kontúrját, amelyek segítenek megőrizni a fiatalos és esztétikus megjelenést.

A területek, ahol a kontúrozó töltőanyagok használhatók:

Arcközép – ez a leggyakrabban kezelt terület kontúrozó töltőanyaggal, hogy javítsa az arcközép teltségét és alakját. Magasra helyezhető az orcák külső részére, hogy „szupermodell”- formájú megjelenést kölcsönözhessen, vagy az arc közepére helyezhető, hogy teljesen természetes kiemelkedést biztosítson az arcnak. Az orcák méretének és alakjának növelése segít elosztani a megereszkedett bőrt az állkapocs vonaláról. A kontúrozó töltőanyagokkal végzett arcfeltöltés csökkenti a töltőanyagok használatát a nasolabialis ráncok és a marionett barázdák korrigálására, mivel a hyaluronsav pótolja az elvesztett zsírt, amely ezeket a problémákat okozta.

Állcsúcs – néhány ember állcsontja kissé fejletlen, ha a profilját nézi, az áll hátradől, a felsőajak pedig előre áll. Az állcsúcs növelésével ezek a jellemzők természetesebb, kiegyensúlyozottabb megjelenést hozhatnak létre, ahol a felsőajak és az állcsúcs jobb pozícióban jelenik meg, illetve az orr megjelenését is javíthatja.

Állkapocsvonal – az állkapocs és az állkapocs körüli megereszkedett bőr javítható, ha az állkapocs vonalába kontúrtöltőt fecskendezünk, hogy újraformáljuk és kisimítsuk az esetleges egyenetlenségeket.

Halánték – a halánték tájékon a szemek melletti besüllyedt területek keskenyé illetve öregebbé tehetik az arcot, „csontvázas” megjelenéssel. Ezeknek az üregeknek a feltöltése fiatalos megjelenést kölcsönöz az arc felső részének.

További részletek a hyaluronsavas arc kontúrozásról, arcszobrászatról

A töltőanyag azonnali eredményt ad, így a kezelést követően már gyönyörködni lehet az arcszobrászat eredményében. A kezelés nem kívánt szövődménye a duzzanat illetve a bevérzés, viszont ezek kb. 2-3 nap alatt felszívódnak, eltűnnek. A kontúrozó töltőanyag a felhasznált mennyiségtől és az egyéni anyagcserétől függően általában 9-12 hónapig tart. Bármilyen dermális vagy kontúrozó töltőanyag befecskendezésének folyamata azonban elősegíti a kollagén stimulálását a területen, így ezzel némi maradék hatást is el lehet érni. Az arc térfogat- és teltségvesztése gyakran egyenetlen, ezért több kezelésre is szükség lehet a kívánt eredmény eléréséhez.

Amennyiben érdeklődik a fenti kezeléssel kapcsolatban, várjuk jelentkezését Dr. Stelescu András arc-, állcsont- és szájsebész szakorvos esztétikai rendelésére a következő linken: https://lumena.salonic.hu/employees/7157.

Tetszett? Ossza meg ismerőseivel is.

Facebook
Email