fbpx

MonaLisa Touch – vagina rejuvenáció és lézeres inkontinencia kezelés

Az intim lézeres kezelések területén a régióban legnagyobb tapasztalattal rendelkező szakorvos, dr. Horváth Zoltán szülész-nőgyógyász írása a nőgyógyászati lézeres kezelésekről.

Az évek előrehaladtával, illetve a petefészek hormontermelésének megszűnésével a szeméremtájék szöveteinek a változása következik be. A felszínen lévő nyálkahártya vastagsága, váladék termelése jelentősen csökken, ami kellemetlen panaszok kialakulását okozza. Hüvelyszárazság, irritáció, gyakori fertőzések jelentkeznek. Bizonyos daganatos betegségek, elsősorban emlőtumor kezelése során alkalmazott kezelések ezen panaszok kialakulását jelentősen felgyorsíthatják. Ráadásul ilyenkor hormonális készítmények alkalmazása ellenjavallt, még krémek formájában is. A nyálkahártya alatt található kötőszöveti kollagén réteg az idő múlásával jelentősen elvékonyodik, megnyúlik, rugalmassága nagyban csökken. A szülés szintén a hüvely falainak megnyúlását eredményezheti, és a kismedencei struktúra megváltozása akár vizelettartási panaszok kialakulásához vezethet.

A lézeres kezelés során a hüvelyfalra körkörösen lézerfényt juttatunk, így a felszíni nyálkahártyát és az alatta lévő kötőszöveti kollagén réteget ingereljük. Ennek hatására jelentős, szövettanilag is igazolható változás következik be. A nyálkahártya és a kollagén réteg többszörösére vastagodik, a nyálkahártya nyáktermelése fokozódik, a hüvelyfal tónusa javul, a hüvely tágassága csökken. Ebből következik, hogy a kezelés nagy hatékonysággal végezhető hüvelyszárazság megoldására, és a hüvely szűkítésére szülést követően. Alkalmas lehet enyhe fokú vizelettartási zavar megszüntetésére és hüvelyfali süllyedések csökkentésére. A fenti indikációk esetén három kezelés szükséges, havonta végezve. A hatás maximuma az első kezelést követően fél évvel alakul ki. A lézersugár paramétereit a fő panasz függvényében állítjuk be.

A szeméremtesten is végezhetünk lézeres kezelést. Ez az arcon végezhető ablatív bőrfiatalító lézerkezelés intim megfelelője. A felszín feszesebb, rugalmasabb lesz, a fokozott pigmentáció jelentősen csökken, a bőrfelszín és a hüvelynyílás környéke megfiatalodik. Külső kezelés esetén csupán egy alkalom szükséges.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az intim lézeres kezeléseket egyre nagyobb számban veszik igénybe Központunkban és a kezeléssorozat elvégzése után rendkívül pozitív eredményekről számolnak be pácienseink.

Tetszett? Ossza meg ismerőseivel is.

Facebook
Email