fbpx

Az esztétikai konzultáció jelentősége – Dr. Stelescu András írása

Véleményem szerint a konzultáció az orvos esztétika egyik legfontosabb része. Az orvos esztétika az, ahol a művészet találkozik a tudománnyal. A kezelő szakorvosnak nemcsak az orvosi alkalmasságról és a kezelés indikációiról/ellenjavallatairól kell széles körű ismeretekkel rendelkeznie, hanem azt is meg kell tudnia és meg kell értenie, hogy mi az Ön elvárása, és meg kell tudnia beszélni Önnel a megfelelő kezelési lehetőségeket.

A konzultációk során mindig biztosítok elegendő időt a pácienseim számára, hogy megismerkedjünk és kialakítsunk egy bizalmi orvos – páciens kapcsolatot, és a felmerülő kérdéseket átbeszéljük.

Mi történik az első konzultáción?

Itt jön létre az első kapcsolat a pácienssel; gondos anamnézis, a kezelésre való alkalmasság ellenőrzése, az esztétikai elvárások megállapítása, a kezelési lehetőségek megbeszélése és azok megértése. Mindezek alapos átbeszélése magasabb elégedettséghez és sikeres kezelési eredményekhez vezet. A klinikusnak meg kell ismernie a személyt, mielőtt megtervezi és elkezdi a kezelését.

Orvosi anamnézis

A pácienssel való konzultáció során fontos tájékozódni minden jelenlegi, vagy korábbi betegségről, műtétről, esetlegesen fennálló gyógyszeres kezelésről, amely hatással lehet az esztétikai beavatkozásokra.

Ellenjavallatok

Egyes állapotok, gyógyszer szedése vagy betegségek megléte negatív hatással lehet az esztétikai beavatkozásokra, ezért fontos, hogy a konzultáció során ezekről tudomást szerezzen a páciens, és teljes körűen átbeszéljék a kezelő orvossal a kimeneteli lehetőségeket.

Bizalom kiépítése

Az első találkozás alkalmat ad arra, hogy a páciens és az orvos megismerje egymást, megvitassák a célokat, igényeket, az elérni kívánt eredményt, és az esetleges aggályokat. Elengedhetetlen, hogy a páciensnek legyen lehetősége kérdéseket feltenni, és az orvosnak legyen ideje ezeket megválaszolni annak érdekében, hogy a páciens biztonságban, kényelmesen érezze magát.

Teljes arc elemzés

Véleményem szerint mindig teljes arcot kell figyelembe venni, és bármely kezelésről is legyen szó, holisztikus megközelítést kell alkalmazni, tehát az arcot, mint „egészt” kell vizsgálni. Abban az esetben például, ha a páciens szem körüli ráncok (szarkalábak) miatt jelentkezik, a teljes arcot fel kell mérni, és figyelembe venni, hogy az arc közepén jelentkező térfogatvesztés súlyosbíthatja az aggodalmát, így esetleg más kezelést is igényelhet. Hasonló módon előfordulhat, hogy egyes zavaró esztétikai kellemetlenségeket a kezelések kombinációjával lehet csak megszűntetni, melyeknek ütemezése több lépésben történhet.

Kezelési terv készítése

A konzultáció része, hogy – miután minden háttér információt és lehetőséget számba vettünk, és minden kérdést megvitattunk, olyan kezelést, vagy több ütemben történő kezelés kombinációt javasoljunk, mely segít elérni céljait. Mindezeket egy személyre szabott kezelési tervben foglaljuk össze, melyben a kiválasztott kezelés, vagy kezeléssorozat javasolt ütemezését is rögzítjük, és tájékoztatjuk a beavatkozás(ok) díjáról.

A konzultáció csak Önről szól. Az együtt töltött teljes idő során az Ön igényeire, kérdéseire és aggodalmaira összpontosítunk. Célunk, hogy szakértő és biztonságos munkánk eredményeként megvalósuljanak elvárásai és elégedett páciensként távozzon tőlünk.

Amennyiben szeretne bejelentkezni esztétikai konzultációra orvosunkhoz, várjuk szeretettel foglalását:

Munkatárs kiválasztása: Esztétikai konzultáció kezelési tervvel – bőrdiagnosztikai vizsgálat nélkül – Lumena Lézerközpont (salonic.hu)

Tetszett? Ossza meg ismerőseivel is.

Facebook
Email

Lumena Lézerközpont

BTL EMSELLA intim egészségmegőrző és inkontinencia kezelés Győrben

BTL EMSELLA intim egészségmegőrző és inkontinencia kezelés Győrben, kizárólag a Lumena Lézerközpontban! A kezeléssorozat május 15. és június 30. között kedvezményes áron vehető igénybe. Ne hagyja ki a lehetőséget, próbálja ki az urológusok és nőgyógyászok által javasolt terápia első kezelését most díjmentesen!