ANYAJEGY, bőrképlet ELTÁVOLÍTÁS

Időtartam

30 perc

Szükséges Alkalmak

3 megjelenés

FOGLALJA LE IDŐPONTJÁT KÉNYELMESEN, ONLINE FELÜLETÜNKÖN

A levétel sebészeti úton, szövettani vizsgálattal történik.

Központunkban dr. Éles György plasztikai sebész főorvos és dr. Szántó Dávid sebész szakorvos szakszerű megoldást nyújt az anyajegytől, zsírcsomótól, vagy egyéb bőrképlettől megválni kívánók számára.

Az anyajegyeket, ill. az egyéb bőrelváltozásokat – helyi érzéstelenítésben – sebészi kimetszéssel távolítjuk el, 1-2 mm-es ép udvarral, mélységileg a bőr teljes vastagságában. A kialakult hiányt szövetkímélő, atrautikus fonallal zárjuk, a sebre steril kötés kerül. Fontos kiemelnünk a finom-plasztikai eszközök, valamint varróanyagok prémium minőségét.  A sebészeti levételt követően előre egyeztetett időpontban kontroll-kötéscsere, majd varratszedés történik. Az eltávolított képletet szövettani vizsgálatra küldjük, melynek eredményéről orvos kollégánk konzultál a pácienssel.

A levételhez szükséges bőrgyógyászati javaslat, melynek beszerzésére Központunkban is lehetőség nyílik. 

Gyakran ismételt kérdések

Az anyajegyeket, illetve az egyéb bőrelváltozásokat sebészi kimetszéssel távolítjuk el, melyet ezt követően szövettani vizsgálatra küldünk. A beavatkozást követő héten, előre egyeztetett időpontban orvosi kontroll követezik kötéscserével, majd egy hét múlva elvégezzük a varratszedést. Az elkészült szövettani lelettel kapcsolatban két héten belül konzultálunk. A beavatkozás ára a teljes folyamatot tartalmazza.
Eltávolításuk javasolt, ha olyan helyen találhatók, hogy megsérülhetnek, megsérültek, ha klinikailag atípusosnak bizonyulnak, illetve, amennyiben esztétikai szempontból zavarják a beteget.
A varratvonalnak megfelelően vékony heg marad, mely kezdetben vörösesbarna színezetű, majd jellemzően 4-6 hónap múlva fokozatosan elhalványodik. A legjobb a sebgyógyulás az arcon, itt gyakran szinte nyom nélkül tudnak a sebek gyógyulni. Központunkban szakképzett személyzet végzi az ellátás minden elemét. Fontos kiemelnünk a megfelelő mikroműszerek, finom-plasztikai eszközök, valamint minőségi varróanyagok használatát, ezzel is minimalizálva esetleges szöveti reakciót és elsősegítve a szebb sebgyógyulást.