fbpx

ANYAJEGY ÉS EGYÉB bőrképlet ELTÁVOLÍTÁS

Időtartam

30 perc / képlet

Szükséges Alkalmak

3 megjelenés

Play Video

FOGLALJA LE IDŐPONTJÁT KÉNYELMESEN, ONLINE FELÜLETÜNKÖN

A levétel sebészeti úton, szövettani vizsgálattal történik.

Központunkban dr. Éles György plasztikai sebész főorvos, dr. Rentería Zoltán sebész szakorvos és dr. Stelescu András arc-, állcsont és szájsebész szakorvos szakszerű megoldást nyújt az anyajegytől, zsírcsomótól, vagy egyéb bőrképlettől megválni kívánók számára.

Az anyajegyeket, ill. az egyéb bőrelváltozásokat – helyi érzéstelenítésben – sebészi kimetszéssel távolítjuk el, 1-2 mm-es ép udvarral, mélységileg a bőr teljes vastagságában. A kialakult hiányt szövetkímélő, atrautikus fonallal zárjuk, a sebre steril kötés kerül. Fontos kiemelnünk a finom-plasztikai eszközök, valamint varróanyagok prémium minőségét.  A sebészeti levételt követően előre egyeztetett időpontban kontroll-kötéscsere (kb. a műtétet követően 1 hét múlva), majd varratszedés (kb. a műtétet követően 2 hét múlva) történik. Az eltávolított képletet szövettani vizsgálatra küldjük, melynek eredményéről orvos kollégánk konzultál a pácienssel.

A levételhez szükséges bőrgyógyászati javaslat, melynek beszerzésére Központunkban is lehetőség nyílik. 

Gyakran ismételt kérdések

Az anyajegyeket, illetve az egyéb bőrelváltozásokat sebészi kimetszéssel távolítjuk el, melyet ezt követően szövettani vizsgálatra küldünk. A beavatkozást követő héten, előre egyeztetett időpontban orvosi kontroll követezik kötéscserével, majd egy hét múlva elvégezzük a varratszedést. Az elkészült szövettani lelettel kapcsolatban két héten belül konzultálunk. A beavatkozás ára a teljes folyamatot tartalmazza.
Eltávolításuk javasolt, ha olyan helyen találhatók, hogy megsérülhetnek, megsérültek, ha klinikailag atípusosnak bizonyulnak, illetve, amennyiben esztétikai szempontból zavarják a beteget.
A varratvonalnak megfelelően vékony heg marad, mely kezdetben vörösesbarna színezetű, majd jellemzően 4-6 hónap múlva fokozatosan elhalványodik. A legjobb a sebgyógyulás az arcon, itt gyakran szinte nyom nélkül tudnak a sebek gyógyulni. Központunkban szakképzett személyzet végzi az ellátás minden elemét. Fontos kiemelnünk a megfelelő mikroműszerek, finom-plasztikai eszközök, valamint minőségi varróanyagok használatát, ezzel is minimalizálva esetleges szöveti reakciót és elsősegítve a szebb sebgyógyulást.